Taisteluhelikopteri syöksyi maahan Top Gear -kuvauksissa – virallinen video julki

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin autoalan televisio-ohjelma Top Gear on ollut viime aikoina usein otsikoissa erilaisten kohujen ja esimerkiksi rasismisyytösten vuoksi. Taannoin Suomessakin käväisseet sarjan tähdet aiheuttavat aika ajoin hämmennystä erikoisilla tempauksillaan.

Viime vuonna ohjelman korealaisen version kuvauksissa sattui vakava onnettomuus, kun Cobra AH-1 -taisteluhelikopteri putosi maahan kesken kuvausten. Tapaus tallentui luonnollisesti monille kameroille, ja ensimmäistä julkaistua videota on katsottu jo yli 13 miljoonaa kertaa. Nyt Top Gearin tuotantoyhtiö on viimein julkaissut tapauksesta ensimmäistä kertaa myös virallista videomateriaalia.

Kuva: Top Gear
Kuva: Top Gear

Tänään maanantaina yhtiö kertoi ohjelman verkkosivuilla lisätietoja tapahtuneesta ja vahvisti tilanteen aidoksi. Top Gearin mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti onnettomuudessa. Helikopterissa oli kaksi pilottia, jotka molemmat saatiin ulos nopeasti ohjelman kuvausryhmän avustuksella. Lentokenttä suljettiin onnettomuuden tutkinnan ajaksi.

Kuva: Top Gear
Kuva: Top Gear

Top Gear on kuohuttanut usein aiemminkin maailmalla, sillä vuonna 2011 juontaja Jeremy Clarkson aiheutti palautevyöryn vitsaituaan The One Show -ohjelmassa, että olisi valmis teloittamaan kaikki maansa lakkoilijat. Sittemmin eräs autovalmistaja väitti Top Gear -ohjelman huijanneen katsojia. Ohjelmassa Tesla-sähköauton akkukestoksi esitetään yhtiön mukaan vain neljännes todellisesta, ja yhtiö vaati oikeudessa korvauksia väärien väittämien esittämisestä.