Parodiamedia solvasi rajusti 9-vuotiasta Oscar-ehdokasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nettimaailman tunnetuin parodiamedia The Onion ei ole vielä kaikille verkon käytäjille tuttu, ja siksi sen artikkeleista aiheutuukin usein hieman hämmennystä. Nyt satiirinen The Onion on joutunut pyytämään julkisesti anteeksi kohua herättänyttä Twitter-kommenttiaan.

Oscar-gaalan parhaan naispääosan palkinnosta mukana kisailemassa oli tänä vuonna Beasts of the Southern Wild -elokuvassa nähty vasta yhdeksänvuotias Quvenzhane Wallis. The Onion julkaisi sunnuntaina järjestetyn gaalan aikana Twitter-päivityksen, jossa näyttelijätärtä haukuttiin varsin loukkaavalla termillä.

– Kaikki tuntuvat pelkäävän sanoa tätä ääneen, mutta tuo Quvenzhané Wallis on aikamoinen v***upää, eikö niin?, The Onion twiittasi.

Ironiseksi tarkoitettu Twitter-päivitys aiheutti laajamittaista närkästystä mediassa ja internet-käyttäjien keskuudessa. Onion Inc. -organisaation toimitusjohtaja Steve Hannah julkaisi sittemmin Facebookissa julkisen anteeksipyynnön kommentin vuoksi.

– Pyydän The Onionin puolesta anteeksi viimeöistä twiittaustamme Quvenzhane Wallisilta ja Oscar-gaalan järjestäjiltä. Se oli tylyä ja loukkaavaa, ja kaiken lisäksi ristiriidassa The Onionin purevaa parodiaa ja satiiria kohtaan, The Onionin facebook-sivulla julkaistussa anteeksipyynnössä ilmoitettiin.

Steve Hannah myös ilmoitti organisaation tiukentavan Twitter-menettelytapojaan ehkäistäkseen jatkossa vastaavia tapauksia. Julkinen anteeksipyyntö on poikkeus The Onion -sivuston tavanomaisesta linjasta, sillä huumorisivusto pyytelee harvemmin anteeksi satiirisista kirjoituksistaan nousseita kohuja.