YLE: VR kieltämässä YouTuben junaverkossaan

Digi · Stara.fi

Suomalaiset ovat saaneet jo parin vuoden ajan käyttää avointa langatonta internetiä myös junissa, kun VR avasi junaverkkonsa myös muille kuin Pendolinojen bisnesasiakkaille. Verkko on kuitenkin kärsinyt koko sen olemassaolon ajan merkittävästä takkuilemisesta, ja nyt VR yrittää korjata asian.

Yleisradio kertoo, että VR ottaa junaverkossaan käyttöön estolistan, jonka myötä esimerkiksi YouTuben ja Netflixin käyttö verkossa estetään. Tarkoituksena on parantaa verkon yleistä toimintaa, sillä verkon alituinen pätkiminen on mahdollisesti johtunut näistä kaistarohmuista.

– Ne rajataan aivan lähiaikoina pois, jotta voimme taata edes keskinkertaisen nettipalvelun kaikille, jotka sitä tarvitsevat vaikkapa työasioidensa hoitoon, kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen kertoi Yleisradiolle.

Staran tietojen mukaan vastaavanlainen estolista on ollut jo vuosia käytössä muun muassa monien lentokenttien lounge-osastoilla, joiden ilmaisesta langattomasta verkosta on rajattu pois YouTuben ja Netflixin lisäksi joskus myös yhteisöpalvelu Facebook.