Budweiser-skandaali: Maailman suurin panimoyhtiö laimentaa olutta vedellä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmaa on viime aikoina ravisutellut monenlaiset elintarvikkeisiin liittyvät skandaalit, joista parhaillaan vellova hevosenlihakohu lienee suurin vuosikausiin. Nyt Yhdysvalloissa on noussut esiin epäilyjä, joiden mukaan maailman suurin panimoyhtiö olisi ehkä huijannut asiakkaitaan.

Kohuväitteiden mukaan olutjätti Anheuser-Busch on laimentanut useita olutmakujaan vedellä saadakseen siten suurempia voittoja tuotteistaan. Budweiserin emoyhtiö on nyt haastettu asiassa oikeuteen. Pennsylvanian ja Kalifornian osavaltioissa nostettujen ja miljoonakorvauksia vaativien kanteiden mukaan laimennettuja olutmerkkejä ovat Budweiser, Michelob, Michelob Ultra, Hurricane High Gravity Lager, King Cobra, Busch Ice, Natural Ice, Bud Ice, Bud Light Platinum ja Bud Light Lime.

Kanne perustuu yhtiön entisiltä työntekijöiltä saatuihin tietoihin, joiden mukaan oluita on laimennettu tietoisesti ja emoyhtiön päätöksellä. Jotkut todistajat ovat toimineet yhtiössä varsin korkeilla paikoilla. Budweiser on kiistänyt syytökset jyrkästi, Daily Mail raportoi.