Hustle Helsinki -festivaali järjestetään Suvilahdessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pääkaupunkiseutu saa ensi kesänä uuden urbaanin musiikin tapahtuman, kun Hustle Helsinki valtaa Suvilahden alueen 19. – 20. heinäkuuta. Rap-musiikkiin keskittyvä tapahtuma ei halua olla vain suuri massatapahtuma, vaan keskittyy artistivalinnoissa ajankohtaisuuteen esiintyjän vakiintuneen suosion sijaan.

– Uskomme festivaalin poikkeavan tuoreudellaan ja kokemuksena selkeästi muista alan tapahtumista, vastaava tuottaja Mikko Kuoppala visioi.

Hustle Helsinki julkistaa jo nyt kaksi amerikkalaista artistikiinnitystään. Detroitilainen 32-vuotias Danny Brown käyttää ääntään kuin instrumenttia, mies nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vasta vuonna 2011 julkaistulla XXX-levyllään. Hänen seuraava albuminsa Old on yksi vuoden odotetuimmista rap-levyistä. Houstonista kotoisin oleva Riff Raff puolestaan tuli tutuksi Music TV:n From G’s To Gents -ohjelmasta, jossa katupojista yritettiin koulia herrasmiehiä. Riff Raffin esikoisalbumi ilmestynee tänä vuonna.

Kotimaisista kesän ainoan yhteisesiintymisen Hustle Helsingissä tekee KCMD Mafia. Evil Stöön lisäksi lavalla nähdään DJ Kridilokk, Koksu Koo, Tuuttimörkö, Lommo sekä Kotka. Mukana ovat myös Ruudolf ja Karri Koira.

Bassoradiosta tuttu erikoisohjelma Kultabassokerho jalkautuu isännöimään J-P:n ja DJ Sir Jaken johdolla Hustle Helsingin pienempää lavaa, joka on optimoitu perinteisemmälle rap-ilmaisulle, ilman vilkkuvia valoja ja tanssityttöjä. Hustle Helsinki on ikärajaton, mutta alueella on laajat ja laadukkaat anniskelualueet täysi-ikäisille.