Oscar-voittaja heitti paperilennokin – heitettiin ulos gaalasta!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa vietettiin sunnuntaina 24. helmikuuta Hollywoodin suurinta vuosittaista palkintojenjakotilaisuutta jo 85. kertaa järjestetyn Oscar-gaalan muodossa. Vuoden suurten ensi-iltojen lisäksi juhlissa jaettiin palkinnot muun muassa vuoden parhaalle lyhyelle animaatioelokuvalle.

Tänä vuonna parhaan lyhytanimaation palkinnon pokasi John Kahrisin Walt Disney -animaationstudiolle ohjaama Paperman. Gaalatilaisuudessa nähtiin erikoinen tilanne, kun turvamiehet poistivat tilaisuudesta kyseisen elokuvan tuottajan, Kristina Reedin. Syynä olivat hänen parvelta yleisöön heittämänsä paperilennokit.

Kristina Reedin heittämät paperilennokit olivat The Hollywood Reporter -verkkosivuston mukaan kunnianosoituksia hänen elokuvaansa kohtaan. Nainen sai palata takaisin paikalleen noin kymmenen minuutin jäähyn jälkeen.

Paperman on perinteisellä käsinpiirretyllä animaatiotekniikalla toteutettu lyhytelokuva. Se kertoo miehestä, joka yrittää saada naisen huomion heittämällä häntä kadulla paperilennokeilla. Lyhytelokuvaa esitettiin Yhdysvalloissa elokuvateattereissa Walt Disney -yhtiön Räyhä-Ralph -animaatioelokuvan alussa.