Tämä keksintö voisi hillitä Suomen kiekkoväkivaltaa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa käydään parhaillaan vilkasta julkista keskustelua jääkiekon SM-liigasta, joka on ryvettänyt itseään viime aikoina toistuvasti rajulla väkivallalla. Kaukalon toimintaa on verrattu jopa törkeisiin pahoinpitelyihin, sillä päähän syntyvä vamma on aina vakava asia, vaikka se tehtäisiin sääntöjen puitteissa kaukalossa.

Kuva: Engadget
Kuva: Engadget

Nyt Yhdysvalloissa on lanseerattu uutuustuote CheckLight, joka olisi ilmeisen tarpeellinen Suomen kiekkokaukaloissa. Rapakon takana laite on kehitetty mittaamaan amerikkalaisessa jalkapallossa pelaajien päähän kohdistuvia iskuja, mutta laitteelle olisi ilmiselvästi tarvetta myös SM-liigassa. Sen avulla voitaisiin heti selvittää kuinka kova isku päähän on kohdistunut esimerkiksi taklauksessa.

Asiasta uutisoineen Engadgetin mukaan laitteen kehittäjät Reebok ja MC10 toivovat, että laite yleistyisi kontaktilajien harrastajien keskuudessa erityisesti nuorilla. CheckLight mittaa välittömästi päähän osuneen iskun voiman ja ilmaisee sen kolmella eri värivaihtoehdolla. Laite tulee myyntiin vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla.