Tässä on maailman suurin panoraamakuva – koottu 48 640 eri kuvasta

Digi · Stara.fi

Suomalainen yhtiö Flycam lanseerasi taannoin ensimmäisen ilmasta ikuistetun Skyview-panoraamakuvan, joissa saadaankin parhaillaan ihastella monia suomalaisia lomakohteita. Ulkomailla ennätykset maailman suurimmasta panoraamakuvasta rikotaan tasaisin väliajoin. Nyt ennätys on siirtynyt Lontooseen.

Kuva: BTlondon2012.co.uk
Kuva: BTlondon2012.co.uk

Lontoosta kuvattu BT Tower Panorama on maailman suurin ja tarkin panoraamakuva. Kuvaa on lähes mahdoton ladata tietokoneelle, joten se on nyt julkaistu verkkopalveluna osoitteessa btlondon2012.co.uk.

Panoraamakuva on koostettu yhteensä 48.640 valokuvasta, joita tehokkaat tietokoneet yhdistivät 200 tunnin ajan. Kuvan koko on valtavat 320 gigaa, joten se on myös maailman suurin digikuva. Edellinen ennätys oli 281 gigaa, joka ikuistettiin kalan alkiosta elokuussa 2012.