Rocktähti: Sodat ovat heteromiesten syytä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suorasanainen brittirokkari Morrisey on tunnettu vahvoista mielipiteistään, jotka ovat toisinaan aiheuttaneet jopa vastarintaa. The Smith-bändin riveissä 1980-luvulla kuuluisuuteen noussut laulaja väittää nyt, että maailmassa ei olisi sotia, jos olisi enemmän homoja.

Morrisey tuomitsi sotatoimet ja ydinaseet lähinnä ”heteroiden harrastuksiksi”. Rokkari uskookin, että maailma olisi paljon parempi paikka, mikäli samaa sukupuolta olevien liitot hyväksyttäisiin laajemmin. Rookie-lehdelle antamassaan haastattelussa Morrisey tuumaa, että sota on kaikkien aikojen pahin heteromiehisyydestä johtuva ilmentymä.

– Maailmassa ei olisi yhtään sotia, jos olisi vain enemmän homoja, sillä homomiehet eivät koskaan tappaisi toisiaan. Myöskään naiset eivät tappaisi toisiaan, Morrisey laukoo.

Hän lisää, että sen sijaan heterot nauttivat toistensa listimisestä.

– Siitä jaetaan jopa mitaleja ja ansiomerkkejä, hän napauttaa.

Tähtiaikoinaan Morrisey ilmoitti elävänsä selibaatissa. Laulajaa pidettiin homoseksuaalina, vaikkakaan hän itse ei aiheesta suostunut puhumaan. Morrisey on myös vannoutunut kasvissyöjä sekä eläinten oikeuksien puolustaja.