Tamperelaiset roskasakkia? Pariskunta kerännyt jo 96 100 tupakantumppia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaupunkien siisteys on usein asukkaiden huolenaiheena, ja monissa kaupungeissa siisteyden puolesta onkin kampanjoitu näkyvästi. Aina sanoma ei kuitenkaan mene perille, ja roskaaminen jatkuu edelleen. Näin on käynyt myös Tampereella.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tamperelainen Ilkka Erkkilä nähdään nyt verkossa julkaistulla videolla. Hän kertoo omasta taistelustaan roskaamista vastaan. Hän on nimittäin lokakuusta 2011 saakka pitänyt omaa elinympäristöään Tampereen keskustassa siistinä ja kerännyt vaimonsa kanssa valtavan roskia ja tupakantumppeja.

– Alettiin keräämään roskia ja äkkiä tuli pussi täyteen. Jatkettiin matkaa ja vaihdettiin reviiriä. Nyt tähän mennessä, kun ollaan 14 kuukautta oltu, niin ollaan kerätty 96.100 tupakantumppia ja 315 kassillista roskaa ja roinaa Tampereen ydinkeskustan kaduilta, Ilkka Erkkilä kertoo nettivideolla.

– Tilanne on nyt parempi, mutta edelleen lohduton. Ihmisten asennevamma on se suurin syy. Piittaamattomuus ja sellainen holtittomuus. Moni esimerkiksi tupakantumpin heittäessään kuvittelee, että se parissa tunnissa maatuu. Totuus on, että se voi kestää vuosia ja taas vuosia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube