James Bond -elokuvien M sai potkut: ”Se iskettiin kasvoilleni”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Palkittu brittinäyttelijätär Judi Dench on tehnyt mittavan uran elokuvien ja televisiosarjojen parissa. Kotimaassaan 78-vuotiasta naista pidetään yhtenä toisen maailmansodan jälkeisen ajan suurimmista näyttelijättäristä.

Veteraanitähti on esiintynyt uransa aikana seitsemässä James Bond -agenttielokuvassa, joista tuorein on 007 Skyfall. Kyseinen toimintapätkä jäi lopulta hänen viimeiseksi James Bond -elokuvakseen, mistä Judi Denchin kerrotaankin olleen todella järkyttynyt.

Kuultuaan uutiset tuottajilta hän joutui peittämään tunteensa läheisiltään, koska ei voinut paljastaa elokuvan juonenkäänteitä. James Bondin pomoa M-hahmoa esittänyt tähti saikin näyttää pettymyksensä vasta elokuvan ensi-illan jälkeen.

– Tietoa ei kerrottu minulle hellästi, vaan se iskettiin kasvoilleni. Vedin urheasti hymyn kasvoilleni, enkä kertonut asiasta kenellekään. Salaisuuden pitäminen oli vaikeaa, mutta se oli sen arvoista, kertoi Judi Dench Graham Nortonin juontamassa keskusteluohjelmassa.

Dame Judi Dench on esiintynyt elokuvauransa ohella teatterissa yli 80 näytelmässä. Hänen merkittävimpiin elokuviinsa kuuluvat seitsemän James Bond -filmatisoinnin lisäksi muun muassa Rakastunut Shakespeare, Pieni suklaapuoti, Ylpeys ja ennakkoluulo, My Week with Marilyn ja The Best Exotic Marigold Hotel.