Pitkä tylsä lentomatka edessä? Näin hämmennät vierustoveriasi

Matkailu · Stara.fi

Nykyisin yhä useampi suomalainen lentää pitkiä mannertenvälisiä lentoja esimerkiksi Aasiaan tai Yhdysvaltoihin. Myös esimerkiksi Kanariansaarille lento kestää hulppeat kuusi tuntia. Tylsällä lennolla on usein tekemisen puutetta, mutta nyt Mandatory-julkaisu tulee hätiin.

Norwegian-yhtiön lennoilla voi usein käyttää lentomatkan ajan tehokkaasti internetissä surffaamiseen ja muun muassa sähköposteihin vastailemiseen, mutta muilla yhtiöilä tilanne ei ole yhtä hyvä. Verkossa onkin nyt siksi listattu muutamia hauskoja piloja, joilla saat sekä oman ajan kulumaan nopeammin että vierustoverin hämmentymään.

Tylsyyttä vastaan voi lennolla taistella esimerkiksi ottamalla jo kotona screenshotin iPodista tai iPhonesta, joka soittaa vaikkapa Rick Astleyn musiikkia. Lennolla voit laittaa kuulokkeet korviin ja kyseisen kuvan ruutuun muutaman tunnin nukkumisen ajaksi siten, että ruutu näkyy varmasti vierustoverille. Samalla vierustoveri luulee, että kuuntelet tuntikausia yhtä ja samaa Astleyn hittiä.

Kanssamatkustajilla on aina tapana seurata olan yli mitä joku tekee kannettavalla tietokoneella tai tabletilla. Budjetin tai sijaan ruudulla voikin ryhtyä laatimaan hämmentävää esitystä, jossa on esimerkiksi kivoja kuvia piirretyistä poneista ja koirista hassujen tekstien kanssa.

Toimittaja Rob Fee kertoo myös tehneensä edessään olevaan istuimeen Post-it -lapuista kasvojen kuvan, jonka kanssa hän on ollut kommunikoivinaan lentopelkoa lievittääkseen. Lisäksi testaamisen arvoinen voisi olla tempaus, jossa matkustaja kirjoittaa samaa lausetta muistilehtiöönsä väsymättä kerta toisensa jälkeen. Kuitenkin siten, että vierustoveri varmasti näkee mitä lehtiöön kirjoitetaan.