Jussi Seljas hyppää Lahden hyppyrimäestä moottorikelkalla: ”Kaatumiseen ei ole varaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen freestyle motocross -ammattilainen, hurjapää Jussi Seljas, hyppää lauantaina 9. maaliskuuta Lahden hyppyrimäestä moottorikelkalla. Seljas tunnetaan näyttävistä motocross-tempuistaan ja hän on voittanut Suomen freestyle motocrossin FMX Challengen kaksi kertaa.

– Tavoitteenani on yli 50 metrin hyppy. Kaiken pitää onnistua täydellisesti, kaatumiseen ei ole varaa. Kelkka painaa 230 kiloa ja vauhtia on noin 100 kilometriä tunnissa. Kelkka ei saa kallistua mihinkään suuntaan, ei taakse, eteen eikä sivuille, Jussi Seljas kertoo tulevasta lauantaista.

– Tuulikin vaikuttaa, vaikka painoa on. Päälläni on samat varusteet kuin ajaessa, eli mitään erikoisturvavarusteita en käytä. Laskettelurinteessä olen harjoitellut, mutta tuon hyppyrimäen jyrkkyyttä ei voi treenata missään.

Realitysarja Jussi Seljas Showdown pääsi keväällä kansainväliseen levitykseen Euroopassa, Lähi-Idässä ja Afrikassa. Sarja on esitetty kokonaisuudessaan Iso-Britanniassa ja maaliskuussa ohjelma nähdään jakso kerrallaan Ranskassa ja Puolassa. Kanavana on Extreme Sports Channel.