Näin hulppeasti risteillään Karibialla – uskoisitko laivan hyteiksi?

Matkailu · Stara.fi

Suomesta on valtamerille lähtenyt monia maailman suurimpiin lukeutuvia risteilyaluksia, ja yksi suurimmista on M/S Oasis of the Seas. Turun telakalla vuonna 2009 valmistunut 360-metrinen jättiläinen on kuin kelluva hotellialue samoin kuin sisarensa Allure of the Seas.

Risteilymatkustamisen suosio on ollut erityisesti Suomessa viime vuosina kasvussa, kun yhä nuoremmat asiakkaat suuntaavat esimerkiksi Karibian risteilyille. Samalla risteilyjen maine eläkeläismatkoina on hiljalleen karissut. Nyt Oasis of the Seas on yhtiön verkkosivujen mukaan remontoitu, ja samalla myös aluksen luksushytit ovat saaneet uuden ilmeen.

Ruotsinlaivoihin tottuneille tällaiseen jättiläiseen astuminen on mieleenpainuva kokemus, mutta niin ovat varmasti myös alusten suurimmat hytit. Hytti-sana ei nimittäin tee oikeutta raharikkaiden hyttiluokille, jotka ovat kooltaan kuin suuria kerrostaloasuntoja kerroksineen ja parvekkeineen. Tässä muutama otos Oasis of the Seas -aluksen hulppeista arvohyteistä.