Nainen kailotti junassa puhelimeen – veturikuski hiljensi kertalaakista

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jos tahdot löytää maailman hiljaisimman paikan, istu suomalaiseen julkiseen kulkuneuvoon. Siellä ei kukaan puhu kellekään muuten kuin humalassa. Joskus totaalinen hiljaisuus saa kuitenkin käänteen, kun joku puhua lörpöttää kovaäänistesti puhelimessa.

He huutavat omia asioitaan julkisesti ja rikkovat hiljaisuuden. Ennen kaikkea, he häiritsevät muita ihmisiä. Nimittäin julkisissa kulkuneuvoissa kovaan ääneen puhelimessa puhuvat ihmiset. Kukaan ei kuitenkaan tee asialle mitään, saati kehtaa pyytää puhujaa hiljenemään.

Toisin kävi lontoolaisessa junassa, jossa koko vaunullista puhelullaan piinannut nainen sai jauhot suuhun. Sankari oli junan veturikuski, joka pelasti kälätykseen kyllästyneet matkustajat. Kuski oli kuuluttanut puolivälissä Lontoon Eustonista Miltonin Keynesiin seuraavasti.

– Tämä on erityiskuulutus ensimmäisessä luokassa matkustavalle naiselle. Olisitko ystävällinen ja lopettaisit puhelimeen huutamisen, sillä se häiritsee muita matkustajia, junan äänentoistosta kuultiin.

Kuulutuksesta silminnähden nolostunut matkustaja lopetti puhelun heti. Daily Mail uutisoi, että matkustajat toivovat vastaavanlaista keinoa käytettäväksi useamminkin. Kuulutuksen tehnyt veturimies ei kuitenkaan saanut tempaukselleen junayhtiön tukea, sillä se ei kuulu yrityksen tomintatapoihin.