Trainspotting-elokuva saa jatkoa – ensi-ilta vuonna 2016

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu skotlantilainen näyttelijä Ewan McGregor nousi maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen heroiiniriippuvaisten elämästä kertovan Trainspotting-elokuvan pääroolin myötä. Hän tunnusti äskettäin käyttäneensä Velvet Goldmine –elokuvan kuvauksissa oikeita huumeita.

Nyt 41-vuotias skottitähti on mitä todennäköisimmin palaamassa hänet maailmankartalle nostaneeseen rooliin. Trainspotting-ohjaaja Danny Boyle on nimittäin kertonut kaavailevansa elokuvan jatko-osaa vuodelle 2016. Kuten edeltäjänsäkin, myös tuleva elokuva tulee pohjautumaan kirjailija Irvine Welshin romaaniin – joskin tällä kertaa vain osittain.

– Teemme tämän uudelleen, sillä ihmiset rakastavat alkuperäistä Trainspottingia, Danny Boyle kertoo The Playlist -verkkosivustolle.

– Se perustuu Welshin Porno-romaaniin vain löyhästi. Mukana tulee olemaan muutamia asioita suoraan kirjasta, ohjaaja paljastaa.

Muun muassa Trainspotting, The Ghost Writer ja Vuohia tuijottavat miehet -elokuvissa näytellyt Ewan McGregor on ollut naimisissa ranskalaisen tuottaja-suunnittelija Eve Mavrakisin kanssa jo 17 vuoden ajan. Heillä on neljä tytärtä, 15-vuotias Clara ja yhdeksänvuotiaat Esther ja Jamiyan. Pariskunnan parivuotiaan kuopuksen nimi on Anouk.