Tällaiset käyttäjät raivostuttavat Facebookissa – tuntuuko tutulta?

Digi · Terhi Piiroinen

”Heiaheia! Juoksin juuri 20 kilometriä, jonka jälkeen pelasin tennistä ja söin pelkkää proteiiniruokaa, katsokaa vaikka kuvasta”. Ärsyttävä Facebook-päivitys? Kyllä, mikäli uskomme suurinta osaa sosiaalisen median käyttäjiä.

Jokaisella on varmasti Facebookin ystävälistalla kaveri, joka kiduttaa muita jatkuvilla urheiluun, liikuntaan, kuntoilemiseen tai treenaamiseen liittyvillä päivityksillään. Peräti 53 prosenttia sosiaalisen median käyttäjistä kertoo, että liikunnastaan statuksia päivittävät ovat ärsyttävimpiä Facebook-käyttäjiä.

Suurimmalla osalla se tuskin johtuu kateudesta, vaan siitä, että ketään ei oikeasti kiinnosta muiden hikilenkit. Toiseksi eniten sosiaalisessa mediassa raivostuttavat ruokakuvaajat, ja kolmanneksi eniten puolikkaita paljastuksia kirjoittavat käyttäjät, jotka vain kalastelevat ystäviensä huomiota. Kaikkihan kysyvät kaveriltaan, että mitä on käynyt, kun hän kirjoittaa Facebookiin: ”Tämä oli kyllä suurin yllätys pitkään aikaan!”.

Online-pelejä pelaavat facebookaajat sijoittuvat niin ikään sietokyvyn rajamaille, kun taas vauvaelämää sosiaalisessa mediassa elävät vanhemmat sekä joka kahvilaan, kauppaan ja kuppilaan check-in -päivityksiä julkaisevat käyttäjät lasketaan viiden muun ärsyttävimmän käyttäryhmän kastiin.

Myös tapahtumiaan yliaktiivisesti markkinoivat ihmiset, Facebookin liikakäyttäjät ja oman elämänsä promoottorit lukeutuvat ryhmiin, jotka ajavat muut käyttäjät raivon partaalle, Daily Mail raportoi. Facebook kyselyn teetti Sweatband.com-internetsivusto ja siihen vastasi lähes 1.800 ihmistä.