Seksi avaruudessa hengenvaarallista – voi johtaa kuolemaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Oletko koskaan haaveillut seksistä painottomassa tilassa? Nyt kaikille avaruusseksistä haaveileville on huonoja uutisia, sillä tutkijat ovat todistaneet sen hengenvaaralliseksi touhuksi.

Pelkkään kymppikerhoon pääseminen edellyttää lentävässä lentokoneessa sekstailua. Entäpä jos pääsisi sänkypuuhiin vieläkin korkeammalla, useassa sadassa kilometrissä? Avaruuden seksiturismi on kuitenkin saanut täystyrmäyksen asiantuntijoilta, sillä painovoiman vaihtelut voivat aiheuttaa ihmisen soluille peruuttamattomia ja jopa kuolemaan johtavia vahinkoja.

Vaikka astronauttien mahdollisista seksileikeistä on huhuttu pitkään, ovat NASA ja Venäjän hallitus kiistäneet asian. Tiedemiehet muistuttavatkin, että painovoimattomassa tilassa oleminen saattaa lisätä riskiä sairastua syöpään ja aivosairauksiin, Daily Mail raportoi.

Seksi on kuitenkin luonnollinen osa ihmisten käyttäytymistä, joten sitä tullaan todennäköisesti harrastamaan myös avaruudessa jonakin päivänä. Viimeistään sitten, kun Mars-planeetta on asutettu. Virgin Galactic -yhtiö toivoo aloittavansa turistien avaruuslennot ensi vuonna. Maailman ensimmäisestä avaruudessa kuvatusta pornovideosta on väläytelty miljoonan dollarin tarjousta.