Poliisi paljasti murhasuunnitelman: Joss Stone aiottiin mestata ja heittää jokeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittiläinen 25-vuotias soul-tähti Joss Stone aiheutti taannoin kohua varsin vapaamielisillä lausunnoillaan ja poseeraamalla alastomana PETA-järjestön kampanjassa. Tällä kertaa supertähti on ollut vähällä joutua karmivan murhasuunnitelman uhriksi.

Kaksi Manchesterissa asuvaa miestä on syytettynä soul-laulaja Joss Stonen murhasuunnitelmista. Suunnitelmia punoneet 32-vuotias Junior Bradshaw ja 35-vuotias Kevin Liverpool pidätettiin jo vuoden 2011 kesäkuussa laulajatähtösen kodin lähettyviltä. Poliisi paljastaa miesten suunnitelleen Stonen ryöstämistä, mestaamista ja jokeen upottamista. Kaksikon hallusta oli pidätyksen yhteydessä löydetty samuraimiekka, veitsiä, kirves, mustia säkkejä ja hanskat.

Miesten autosta oli myös löytynyt lappuja, joihin oli kirjoitettu muun muassa: ”Jocelyn RIP”. Jocelyn on Joss Stonen virallinen etunimi. Murhasuunnitelmien motiivina pidetään tavallista ryöstöretkeä tai vaihtoehtoisesti laulajan suhteita maan kuninkaallisiin. Kaksikon mukaan oli väärin, että laulaja sai kutsun Prinssi Williamin ja Kate Middletonin häihin.

Joss Stone teki läpimurtonsa vuonna 2003 albumillaan The Soul Sessions. 16-vuotiaan teinitytön, oikealta nimeltään Jocelyn Eve Stoker, tulkintoja ja lauluja ylistettiin tuolloin laajasti. Doverista kotoisin oleva Stone nähtiin jo 14-vuotiaana laulamassa BBC:n televisio-ohjelmassa Star for a Night. Ohjelman ansiosta kykyjenmetsästäjät kuitenkin löysivät hänet, ja ensimmäisen sopimuksensa Joss Stone allekirjoitti BMG:n kanssa viidentoista ikäisenä vuonna 2002.