Aaliyahin musiikista muhkea riita – kenellä oikeus myydä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen laulaja ja näyttelijä Aaliyah menehtyi traagisesti vuonna 2001. Nouseva RnB-tähti sai surmansa vasta 22-vuotiaana jouduttuaan lento-onnettomuuteen Bahamalla ollessaan musiikkivideon kuvauksissa.

Laulajattaren kappaleiden oikeuksista käydään nyt taistelua vielä 12 vuotta hänen kuolemansa jälkeenkin. Reservoir Media Management -julkaisuyhtiö on nimittäin nostanut kanteen Craze Productions -yhtiötä vastaan.

Reservoid Media Managementin mukaan yhtiö myy Aaliyahin levyjä laittomasti iTunes-musiikkikaupassa. Julkaisuyhtiö kertoo hankkineensa vuonna 2012 kaikki oikeudet edesmenneen laulajattaren kappaleisiin.

Vuona 1979 syntynyt Aaliyah ehti uransa aikana tehdä kolme levyä. Hän myös näytteli elokuvissa Romeon on kuoltava ja Kadotettujen kuningatar. Romen on kuoltava -elokuvassa kuultiin myös Aaliyahin Try Again -kappale, joka lienee neidon suurin hitti.