Näin profiilikuvan asuvalinta vaikuttaa treffien saamiseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vaikka luulisi, että nettideittiprofiilissa merkkaisi eniten hymyn leveys ja seikkaperäinen luonnekuvaus, on silläkin väliä minkä väriseen paitaan seuranhakija on profiilikuvassaan pukeutunut.

Tuoreen tutkimuksen mukaan eniten treffiehdotuksia saavat punaiseen väriin pukeutuvat naiset. New Yorkin yliopiston markkinoinnin professori Adam Alter paljastaa, että punainen väri saa eniten myönteistä vastakaikua miehiltä. Jos deittiprofiilin nainen on pukeutunut punaiseen, on hän miesten mielestä viehättävämpi ja nainen pyydetään herkemmin treffeille.

Tutkimuksen mukaan miehet ovat myös valmiita kuluttamaan puna-asuisen naisen vuoksi enemmän rahaa. Myös toinen, ranskalaisen yliopiston tekemä tutkimus osoittaa punaisen herättävän intohimon tunteita vastakkaisessa sukupuolessa.

Tutkimuksessa testattiin, miten naisten deittiprofiilin paidan väri vaikuttaa treffipyyntöihin siten, että 64 naista vaihtoi paitojensa väriä kahden viikon välein. Vuoden aikana toteutetussa testissä kävi ilmi, että punaisessa paidassa naiset saivat 21 prosenttia viesteistä, kun muihin väreihin pukeutuneet saivat vain 14 – 16 prosenttia.

Adam Alter kertoi Daily Mailille, että hänen mukaansa punainen on seksin, rakkauden ja intohimon väri, joka toistuu aina ystävänpäiväkorteista punaisten lyhtyjen kaduille. Toisin sanoen, mikäli etsit kumppaniasi netistä, pukeudu punaiseen.