Hittisarjat vakavissa ongelmissa – lunta kesäjaksojen kuvauspaikoilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen saippuasarja Emmerdale on kotimaansa kolmanneksi suosituin saippuasarja. Kuvitteellisen kylän asukkaiden arkea kuvaavan sarjan ensimmäinen jakso esitettiin jo vuonna 1972. MTV3-kanavalla vuodesta 1997 lähtien nähty Emmerdale on suosittu myös Suomessa.

Nyt Emmerdalen kuvaukset ovat kuitenkin vaikeuksissa. Sarjan kuvausryhmän olisi parhaillaan määrä työstää kesäaikaan sijoittuvia jaksoja, mutta tilannetta hankaloittaa Iso-Britannian runsas lumitilanne. The Sun -lehden mukaan lumi estää tärkeiden ulkokohtausten kuvauksen.

Kylmät säät koettelevat myös Emmerdalen näyttelijöitä. Hahmojen roolivaatteet eivät tietenkään ole kesäaikaan sijoittuvissa kohtauksissa erityisen lämpimiä, ja näyttelijät joutuvatkin turvautumaan paksuihin toppatakkeihin kuvausten väleissä.

Iso-Britannian epätavalliset sääolosuhteet ovat vaikuttaneet myös muiden suosittujen saippuasarjojen, kuten EastEnders ja Coronation Street kuvauksiin. Kyseiset sarjat kuvataan noin kuutta viikkoa ennen jaksojen televisioesitystä.