Ali Jahangiri: ”Mulla on joku piilevä ADHD”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisen stand up -genren kuumiin nimiin lukeutuu myös iranilaissyntyinen Ali Jahangiri, joka tunnetaan myös Viidakon tähtöset -realitysarjan juontajana. Hän kertoi Staralle miten sattumalla on ollut osuutta uran alkuvaiheen tärkeässä tapauksessa.

– Näin luokkakaverin Tomi Walamiehen ja hän antoi mulle yhteystiedot On the Rocksiin. Ne laittoi viestiä ja menin käväisemään paikalla. Menin sinne, astuin lavalle ja aloitin keikan kysymällä ”Kuka tilasi pizzan?”. Kaikki oli silleen, että mitä vittua. Siitä se lähti. Siellä oli muutamia tyyppejä, joilla oli omia stand up -klubeja, ja ne pyysi mua käymään paikalla.

Koomikko saa yleisön nauramaan terävillä huomioillaan ajankohtaisista aiheista. Teemat ovat selkeät – miestä puhuttavat maahanmuutto, hullunkuriset ennakkoluulot ja suvaitsevaisuus.

– Kun aloitin, tein kaikennäköisistä aiheista, jotka oli mun mielestä hauskoja. Jossain vaiheessa mulle vaan tuli ajatus, että ehkä on helpompi vaan olla oma itsensä lavalla. Puhua asioista, jotka on lähellä sydäntä. Sellaisia juttuja, kuten maahanmuutto, ennakkoluulot – kun mä elän ja kohtaan niitä. Mun on helpompi sitten puhua niistä.

– Se energia, mistä se tulee, sitä en oikeastaan tiedä. Kaikki aina vittuilee siitä, että sä oot liian energinen. Se ehkä johtuu siitä, että mulla on joku piilevä ADHD, mistä lääkärit ei ole löytäneet lääkittäväksi, vitsailee koomikko.