Facebook rahastaa: Nämä viestit tulevat maksulliseksi

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Facebook on ryhtynyt perimään maksua julkkiksille lähetettävistä viesteistä. Halvimmillaan viestin voi lähettää alle eurolla, kun taas suosituimmille julkimoille viestin lähettäminen saattaa maksaa liki 12 euroa.

Viestin maksun suuruus riippuu kenelle viesti lähetetään – epäsuosituimmat julkimot ovat huippukuuluisuuksia halvempia. Maksu määritellään sen mukaan, kuinka paljon kuuluisuudella on seuraajia Facebookissa, ja kuinka paljon hänelle yleensäkään lähetetään viestejä.

Wired-lehden mukaan kalleimpien kuuluisuuksien joukkoon lukeutuvat tällä hetkellä esimerkiksi räppäri Snoop Dogg ja olympiauimari Tom Daley, kun taas halvimmat viestit voi lähettää dokumentaristi Louis Therouxille ja komedienne Miranda Hartille.

Maksullisuuden tarkoituksena on vähentää julkkisten saamaa turhan postin määrää. Facebookin toimintaa ja maksupolitiikkaa on arvosteltu viime aikoina ahkerasti, ja kuten arvata saattaa, on uudistus saanut vihaista palautetta erityisesti siksi, että Facebook on itse julistanut olevansa ilmainen iäti.

Viestin hinnan voi maksaa luottokortilla, ja maksu peritään vain, jos viesti lähetetään oman ystäväpiirin ulkopuolelle. Viestien veloittaminen on vasta aloitettu, ja aluksi kyseessä on pienelle ryhmälle tapahtuva testi. Hinnat saattavat tulevaisuudessa vaihdella julkkiksen suosion mukaan.