Poliisi lopetti tutkinnan – hakkerit selvittivät raiskaajat kahdessa tunnissa!

Ohhoh! · Stara.fi

Avuttomat poliisit ovat joutuneet jälleen naurunalaiseksi, kun hakkerit ovat jälleen selvittäneet rikoksen, johon poliisin asiantuntijat eivät kyenneet. Kanadalaiset viranomaiset lopettivat taannoin Rehtaeh Parsonsin joukkoraiskauksen tutkinnan, koska eivät kyenneet hankkimaan riittäviä todisteita.

Lopulta joukkoraiskauksen 17-vuotias uhri Rehtaeh Parsons teki epätoivoisena itsemurhan, jonka jälkeen maailmankuulu hakkeriryhmä Anonymous päätti tehdä sen mihin poliisin osaaminen ei ollut riittänyt. Raiskauksesta oli levinnyt verkossa myös valokuvia, joiden perusteella hakkerit onnistuivat nopeasti selvittämään tekijöiden henkilöllisyydet.

Nimien selvittämiseen kului lopulta hakkereilta vain kaksi tuntia. Heidän mukaansa asian ratkaisemisessa ei tarvinnut edes murtautua kenenkään Facebook- tai sähköpostitilille. Tiedot tapauksen selvittämisestä perustuvat Anonymousin julkaisemaan lausuntoon ja videoon.