Kuningatar myönsi poptähdelle harvinaisen arvonimen – sikamainen reaktio

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Varhain jo 80-luvulla menestynyt brittiläinen laulaja ja musiikintekijä Kate Bush on pysytellyt poissa julkisuudesta, mutta piipahti kameroiden kuvattavana keskiviikkona Windsorin linnassa. Nainen palkittiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnan kolmanneksi arvokkaimmalla mitalilla.

Musiikilliseksi suunnannäyttäjäksi tituleerattu 54-vuotias Kate Bush on tätä nykyä Brittiläisen imperiumin komentaja, eli Commander of the Order of the British Empire, CBE. Naista voi kutsua kunnianosoituksen johdosta tätä nykyä arvonimellä Dame Kate Bush. Monien artistien esikuvana pidetty Bush kommentoi saamaansa mitalia BBC:lle omalaatuiseen tyyliinsä.

– Jaan tämän uskomattoman kunnianosoituksen perheeni, ystävieni ja muusikkotovereideni kanssa, jotka ovat olleet mukana tässä kaikessa. Nyt minulla on jotain spesiaalia ripustettavaa joulukuuseen, Kate Bush totesi.

Kate Bush on julkaissut 10 studioalbumia uransa aikana. Nainen nousi kuuluisuuteen vuonna 1978 julkaistulla Wuthering Heights -singlellä, joka nousi brittilistan kärkeen. Nainen on julkaissut urallaan paljon merkittäviä albumeja, kuten The Kick Inside, Hounds Of Love, The Red Shoes, The Sensual World ja Aerial. Kate Bush on pitänyt hiljaiseloa kolmen viimeisimmän levyn välissä, mutta hänen laulunsa soivat soittimissa ja radioissa.