Rodos ei enää suomalaisturistien ykkönen Kreikassa – tässä uusi ykkössuosikki

Matkailu · Stara.fi

Suomalaisten turistien suosikkikohteet ovat vuosikymmenten varrella vaihdelleet jonkin verran trendien myötä. Viime vuosina Thaimaa on noussut suureen suosioon, mutta Kanariansaaret ja Kreikka ovat kuitenkin pitäneet pintansa. Nyt Kreikassa ykköskohteen valtikka on vaihtunut.

Kuva: Finnmatkat, Torleif Svensson
Kuva: Finnmatkat, Torleif Svensson

Stara selvitti lomakohteiden suosiota ja sai selville Kreikan uuden ykköskohteen. Suomalaisten pitkäaikainen kestosuosikki Rodos on nimittäin saanut viimein väistyä ja antaa ykköstilansa Kreetalle.

– Kreeta on selkeästi suurin Finnmatkojen tämän kesän lomakohteista Kreikassa, Rodos jää selvästi kakkoseksi, Finnmatkoilta kerrottiin Staralle.

Kuva: Finnmatkat, Lina Östling
Kuva: Finnmatkat, Lina Östling

Esimerkiksi Finnmatkat lennättää Kreetalle tulevana kesänä noin 23.000 lomalaista. Rodos jää tästä selvästi, sillä sinne suuntaa Finnmatkojen kautta noin 19.500 lomalaista. Kreetalle lennetään Suomesta Helsingin lisäksi myös useista maakuntakeskuksista, kuten esimerkiksi Kuopiosta ja Oulusta. Tällä hetkellä Kreetan matkoja on varattu noin 16 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.