Valehammaslääkäri kiinni – poliisi etsii uhreja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime aikoina Suomessa on jäänyt kiinni valelääkäreitä, jotka ovat hoitaneet potilaitaan vuosien ajan ilman minkäänlaista alan koulutusta. Maailmalta on nyt kantautunut uutisia myös vastaavanlaisista valehammaslääkäreistä.

Yhdysvaltain New Mexicon poliisit ovat nimittäin pidättäneet paikallisen ”liikkuvan hammaslääkärin”, joka työskenteli ilman virallista lupaa. Santa Fen kaupungin viranomaiset etsivät parhaillaan myös El Dentista -nimellä tunnetun Eliver Kestlerin uhreja todistamaan häntä vastaan oikeudessa.

36-vuotias Eliver Kestler pidätettiin 20. huhtikuuta entisen asiakkaan vihjeen perusteella. Viranomaiset löysivät Kestlerin autosta poran ja muita hammaslääkäritarvikkeita. ABQ Journal -verkkosivustin mukaan viisi El Dentistan uhria on tavoitettu. Yksi heistä on 45-vuotias nainen, joka altistui vakavalle tulehdukselle miehen poistettua häneltä neljä hammasta ilman syytä.