Fanit raivostuivat: SWAT-joukot valtasivat Michael Jacksonin Neverlandin

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Poptähti Michael Jacksonin kuoleman jälkeen hänen ympärilleen jääneet ihmiset ovat vaikuttaneet viime vuosina olevan hämmennyksen ja surun keskellä, mikä on johtanut erilaisiin selkkauksiin tähden perheen ja yhteistyökumppanien kesken.

Jacksonin elinaikana tähden Kaliforniassa sijaitseva Neverland-koti joutui moneen otteeseen pedofiliaepäilyiden takia poliisioperaatioiden kohteeksi. Lopulta tähti lähti itse pois kodistaan, ja asui vuosia ulkomailla ystäviensä luona. Jackon kotirauha ei vieläkään ole taattu, sillä nyt Neverland on otettu poliisivoimien käyttöön.

Siitä on tehty virkavallan erikoisjoukkojen piirityksen kohde, jossa SWAT-tiimi voi harjoitella taistelutaitojaan. Poliisit harjoittelevat Jacksonin takapihalla muun muassa salamurhaajien, terroristien, aseistettujen ryöstäjien ja kidnappaajien kiinniottotilanteita. Toimintansa avulla Santa Barbaran piirikunnan poliisin erikoisjoukot pyrkivät valmistautumaan tositilanteisiin.

The Sun -lehti raportoi Jacksonin kodin olevan poliisivoimien mielestä täydellinen harjoituskenttä sen rakennusten, ruohokenttien ja ympäröivän maaston vuoksi. Monien tähden fanien ja läheisten mielestä tilojen hyödyntäminen voi tuntua järkyttävältä, sillä samat poliisivoimat vielä jokunen vuosi sitten tunkeutuivat rynnäköllä Jacksonin kotiin häneen kohdistuneiden syytösten vuoksi.