Gordon Ramsayn ravintola tukee eläinrääkkäystä – aktivistit raivoissaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailmankuulu televisiokokki Gordon Ramsay tunnetaan lukuisista televisiosarjoistaan, ruokakirjoistaan ja laajasta yritysimperiumista. Brittikokin tunnetuimpiin ruokaohjelmiin lukeutuvat muun muuassa Kurjat kuppilat, Kauhukeittiö ja Masterchef USA.

Nyt julkkiskokki on tukalassa tilanteessa eläinrääkkäystä esittävän videon vuoksi. Eläinsuojelujärjestö PETA julkisti salaa kuvattua videomateriaalia tehtaalta, joka toimittaa hanhenmaksaa Gordon Ramsayn New Yorkissa sijaitsevaan ravintolaan. Videolla tuhansille hanhille syötetään väkisin suuria määriä viljaa teräksisten putkien kautta.

PETAn mukaan pakkoruokkiminen aiheuttaa eläimille ruokatorven ja maksan repeämiä, lämpörasitusta ja keuhkokuumetta. Eläinsuojelujärjestö toivoo Gordon Ramsayn ja muiden kokkien lopettavan hanhenmaksan tarjoilun. He vetoavat miehen aikaisempiin kommentteihin Shark Bait -dokumenttielokuvassa, jossa hän tuomitsi haiden teurastamisen haineväkeiton raaka-aineeksi sairaana ja barbaarisena.

Gordon Ramsay meni naimisiin vuonna 1996 kirjailija Cayetana “Tana” Elizabeth Hutchesonin kanssa. Pariskunnalla on neljä lasta, Megan Jane, Jack Scott, Holly Anna ja Matilda Elizabeth. Julkkiskokki on joutunut useaan otteeseen tekemisiin poliisien kanssa muun muuassa rattijuopumuksen takia. Muutama vuosi sitten televisiokokki päätti silottaa ryppyjään Botox-ruiskeilla ystävänsä Simon Cowellin ehdotuksesta.