Kirjasto antaa anteeksi Keith Richardsin jättisakot

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

The Rolling Stones -yhtyeen kitaristi Keith Richards sai äskettäin liki 24.000 euron sakkomaksut 50 vuotta myöhästyneista kirjastonkirjoista. Dartfordin kunnankirjasto aikoo kuitenkin antaa miehelle sakot anteeksi, mutta vain mikäli hän saapuu vierailemaan nuoruutensa lempipaikkaan.

Kirjaston pomot haluaisivat tähden levittävän sanaa eteenpäin siitä, kuinka hieno paikka kyseinen kirjasto on.

– Jos hän haluaisi vierailla täällä, ja auttaa meitä levittämään sanaa paikan palveluista, hän korvaisi meille palauttamatta jääneet kirjat, kertoi johtaja Cath Anley Daily Mirror -lehdelle.

Kirjaston johtoporras myönsi myös, ettei ole täysin varma siitä, paljonko Richards itse asiassa on heille velkaa. Ilmoitettu 24.000 euroa on arvioitu summa perustuen kuluneisiin vuosiin ja yleisiin kirjastomaksuihin. Yleensä paikan kirjastosakot ovat korkeimmillaan 120 euron luokkaa.

Taannoin Keith Richards kertoi rikkovansa alituiseen lakia kantamalla mukanaan teräasetta. Teräaseen kantaminen rikkoo lakia, sillä monissa maissa veitsen hallussapito julkisella paikalla on laitonta. Richards jäi vuonna 1975 poliisin haaviin teräaseensa kanssa Arkansasissa, Yhdysvalloissa. Tuolloin hän ja bänditoveri Ronnie Wood pysäytettiin ja poliisit löysivät piilotetun kääntöveitsen. Richards pidätettiin tuolloin tappavan aseen hallussapidosta, mutta hän selvisi ilman syytettä.