Maailman suurin LEGO-rakennelma – Star Wars -fanien unelma

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Liki 13 metriä pitkä Star Wars -aiheinen legorakennelma käänsi päitä lipuessaan New Yorkin Manhattanin Time Squarelle. Kyseessä on maailman suurin lego-rakennuspalikoista kokoon kyhätty rakennelma, ja se esittää suosikkielokuvan avaruusalusta.

Kuva: LEGO
Kuva: LEGO

Legojen mestarirakentajan tittelillä työskentelevä Erik Varszegi kertoo, että Star Warsin X-wing -avaruusaluksen näköinen rakennuspalikkajätti on yksi yhteen elokuvissa nähdyn aluksen kanssa. Aluksen rakentamiseen on käytetty Guardianin mukaan yli viisi miljoonaa Lego-palikkaa.

Kuva: LEGO
Kuva: LEGO

Alus painaa 20 tonnia ja sen rakentamiseen on kulutettu noin 17.000 työmiestuntia. Jättikokoinen X-Wing koottiin markkinoimaan Legon uutta The Yoda Chronicles -sarjakuvaa. Lego on tanskalainen leikkikalusarja, jonka valmistaminen aloitettiin jo vuonna 1949.