Michael Jacksonin simpanssin maalaukset myytiin – tienasi elatusmaksujaan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Popin kuninkaan Michael Jacksonin lemmikkisimpanssi Bubbles tunnetaan ympäri maailmaa. Taannoin fanien rakastama apina pääsi kohuotsikoihin, koska edesmenneen tähden perhe laiminlöi eläimen hoitoa.

27-vuotias Bubbles lienee perinyt jotain isäntänsä taiteellisuudesta, sillä simpanssi tunnetaan myös ahkerana maalarina. Nyt kaksi apinan maalausta on myyty huutokaupassa 2.000 punnan, eli 2.500 euron, hintaan. Rahat menevät suoraan Bubblesin ylläpitoon, joka kustantaa lähipiirin mukaan 13.000 puntaa, eli 16.000 euroa, vuodessa.

Maalaukset ovat tyyliltään abstrakteja, ja niissä näkyy apinan pensselillä sutimia värikkäitä jälkiä. Bubbles elää nykyään floridalaisessa Center for Great Apes -apinatarhassa. Tarhan johtaja Patti Raganin mukaan Bubblesin tienaamat rahat auttavat tarhaa eläimen hoidossa.

– Kaikista apinoistamme huolehtiminen maksaa 25 miljoonaa puntaa. Tarvitsemme apua, kertoi nainen Daily Mirror -lehdelle.

Ragan kertoi taannoin National Enquirer -lehdelle, ettei simpanssi päätynyt heille Michael Jacksonin tahdosta. Laulajan perhe ei ole lahjoittanut penniäkään eläimen elinkustannuksiin. Edes Jacksonin kolme lasta eivät ole vierailleet vanhan ystävänsä luona, vaikka heillä oli tapana leikkiä Bubblesin kanssa. Fanit sen sijaan ovat lähettäneet lahjoituksia apinatarhalle.