Frendit-tähti avautui riippuvuudestaan: ”Olin sairas tyyppi”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Eräs 90-luvun menestyksekkäimmistä televisiosarjoista lienee Frendit-komedia, jonka uusintoja esitetään vuodesta toiseen. Sarjassa Chandler Bingiä näytteli Matthew Perry, joka kärsi huippuvuosinaan päihdeongelmista.

Nyt 43-vuotias Matthew Perry on avautunut villeistä vuosistaan ABC News -kanavan haastattelussa. Hän onnistui salaamaan jonkin aikaa addiktioitaan, mutta lopulta lähipiiri tajusi ongelmien laajuuden. Mies ei voi katsoa itsestään otettuja vanhoja valokuvia noilta ajoilta.

– Enimmäkseen se oli juomista ja opiaatteja. Olin hyvä piilottamaan sen, mutta lopulta ihmiset tajusivat. Rehellisesti, on vaikea katsoa niitä kuvia. Olin sairas tyyppi, kertoi Matthew Perry TV-lähetyksessä.

Perry kertoo erääksi helpotukseksi sen, ettei hän voinut kuuluisuutensa vuoksi vain kävellä baariin normaalin ihmisen tapaan. Se helpotti päihteiden käytön lopettamista. Tällä erää tähti on aktiivinen alkoholisteja auttavassa toiminnassa, ja hän on antanut Malibun kartanonsa vieroitusta tarvitsevien käyttöön.