Monopolia pelataan yleensä väärin – yleinen virhe paljastui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eräs maailman menestyneimmistä lautapeleistä on Monopoli, josta on vielä aivan viime vuosina tullut useita uusia versioita. Peln pelaaminen kestää yleensä varsin pitkään, mutta pitkä kesto johtuu yleensä siitä, että peliä pelataan väärin.

kultainenmonopoli31032012.png

Huffington Postin mukaan monet pelaajista eivät lue Monopolin sääntöjä tarpeeksi tarkkaan ennen pelaamisen aloittamista. Suurelta osalta pelaajista menee nimittäin kokonaan ohi sääntöjen kohta, jossa kerrotaan tonttien huutokaupasta.

Mikäli pelaaja ei halua tai voi ostaa tonttia, jolle on päätynyt, voidaan tontti pankin toimesta huutokaupata eniten tarjoavalle pelaajalle ilman lähtöhintaa. Asiaan tarttui jo vuonna 2005 bloggari Johnny Nexus, jonka kirjoitus aiheesta on vasta nyt lähtenyt leviämään nopeasti verkossa. Blogikirjoituksessaan Nexus pyytää ihmisiä levittämään sanaa pelin oikeista säännöistä, jotta he voisivat pelata ”oikeaa Monopolia”.