Facebook syynä iPhonen surkeaan akkukestoon?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Home Remind -sovellusta kehittävä Sebastian Düvel tutki iPhonen ja iPadin osalta laitteiden sovellusten toimintaa sen jälkeen, kun hän huomasi oman iPhonensa kuluttavan tavallista nopeammin akkua. Nyt Düvel kirjoittaa havainnoistaan blogissaan.

Mobiili.fi -sivuston mukaan Düvel huomasi Facebookin ja Facebook Messengerin käyttäytyvän poikkeuksellisesti muihin sovelluksiin verrattuna sekä iPhonella että iPadilla. Taustalla ollessaan ne heräsivät aina välillä 10 sekunniksi ja tekivät jotain, minkä jälkeen ne palasivat lepotilaan joksikin aikaa käynnistyäkseen taas 10 sekunniksi. Kaava toistui läpi päivän.

Tavallisesti iOS-sovellusten pitäisi pysyä kokonaan lepotilassa taustalla ollessaan tiettyjä poikkeuksia, kuten audio-, sijainti- tai internet-puhelusovelluksia lukuun ottamatta. Facebook hyödyntää näitä poikkeuksia syystä tai toisesta omissa sovelluksissaan – tosin toistaiseksi ei ole varmaa, onko toiminta Facebookin taholta tarkoituksellista ja miksi se käynnistelee sovelluksiaan jatkuvasti ilman näkyvää syytä.

Düvel ehdottaa mahdollisia ratkaisuja ongelmaan: Facebook-sovellukset voi poistaa laitteistaan, Facebookia voi käyttää verkkoversiona tai sovellukset voi aina erikseen sulkea kotinäppäimen kaksoispainalluksella esiin tulevasta viimeisimpien sovellusten valikosta. Facebookin kommentteja asiaan odotetaan.

Yhteistyössä Mobiili.fi.