Johtaja paljasti Facebookin äänimaailman

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman suurin ja suosituin yhteisömedia Facebook ylitti ensimmäisen kerran miljardin kuukausittaisen käyttäjän rajan viime syksynä. Mark Zuckerbergin kehittämä palvelu julkaistiin Yhdysvalloissa vuoden 2004 alussa.

Noin vuosi sitten pörssiin kirjautuneen Facebookin arvoksi muodostui aluksi 104 miljardia euroa, mutta sittemmin arvo on romahtanut huimasti. Facebookin toiminnot ovat viimeistä piirua myöten tarkkaan harkittuja, ja nyt Facebookin äänimaailmasta vastaava johtaja Everett Katigbak on paljastanut hauskan yksityiskohdan yhteisömedian audioista.

Miehen mukaan Facebookin äänimaailma nimittäin muodostuu neljästä nuotista, jotka ovat F, A, C ja E. Toisin sanoen nuottikirjaimet muodostavat osuvasti sanan FACE. Saapuva videopuhelu toistaa miehen mukaan sävelasteikolla kahdessa pulssissa F-A-C-E, F-A-C-E. Äänimies kertoi tarkkaan harkituista nuoteista kiinnostuneelle Facebook-fanille Quoran kysymyspalstalla.