Upea taidemaalaus tehtiin iPadilla – pystyisitkö samaan?

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kynä ja paperi ovat jääneet tekniikan valtakaudella toissijaisiksi välineiksi, kun kaikki kirjoitukset, asiakirjat, kuvat ja jopa taide voidaan toteuttaa elektroniikan avulla. Nyt verkossa nähdään, miten huikea ”maalaus” syntyy sormella iPadille maalaten.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Seikou Yamaoka -niminen taiteilija näyttää YouTube-videollaan mallia, miten sormella ja iPad minillä voi luoda aidolta maalaukselta näyttävä taideteos. Viidessä tunnissa syntynyt tablettitaulu on nimeltään Girl With The Pearl Earring, ja kuvaan on ikuistettu näppärän näköisesti valmistunut kaunis neito.

Videon katsoneet nettikäyttäjät ovat kommenteistaan päätellen hyvin vakuuttuneita taiteilijan taidoista, sillä eräskin kommentoija kirjoittaa, että luovan ihmisen ja huipputekniikan yhdistelmä on kerrassaan uskomaton, ja sen todistaa tämä video. Seikou Yamaoka on kotoisin Japanista, ja taiteilijamies on ladannut useita iPad-taidevideoita YouTubeen.