Kutsu levisi Facebookissa: Bileistä täysi kaaos – aseistetut poliisit voimattomia

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin viime vuoden aikana Suomessa ja maailmalla monet kotibileet ovat menneet pahasti pieleen, kun pienen piirin bileet ovatkin paisuneet kaaokseksi Facebookissa levinneiden kutsujen takia. Tuorein tapaus tulee Britannian Sussexista.

17-vuotias teinipoika oli päättänyt järjestää kotibileet muutamille ystävilleen Copthornessa sijaitsevassa majatalossa, mutta paikalle saapui Facebookissa liian laajalle levinneen kutsun takia peräti 150 ihmistä, joiden joukossa oli runsaasti kutsumattomia vieraita.

Tilanne lähti nopeasti käsistä, ja paikalle jouduttiin soittamaan poliisit. Juhlijat ryhtyivät kuitenkin heittelemään poliiseja pulloilla, joten poliisipartio joutui pyytämään paikalle myös helikopterin ja noin 30 partion verran poliisin maajoukkoja, jotka rynnivät paikalle pamput ja sähkölamauttimet aseenaan.

Mirror-lehden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan alue oli kuin mellakan jäljiltä. Poliisi ei saanut tilannetta hallintaansa, sillä viranomaisten saavuttua paikalle kello 23.00 tilanne jatkui aamukahteen saakka. Eräs silminnäkijä vertasi tilannetta taannoiseen Project X -elokuvaan. Useita poliiseja loukkaantui. Muutamat juhlavieraat saivat puremia poliisikoirilta.