Suomalaistaiteilija ampui Elovena-tyttöä – tämäkö taidetta?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taiteen käsite on äärimmäisen laaja, ja maailmalla saadaankin usein äimistellä toinen toistaan erikoisempia teoksia, jotka ovat – ainakin tekijöiden itsensä mielestä – taidetta. Nyt verkossa nähdään suomalaisen taiteilija Jani Leinosen tuorein tempaus.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Jani Leinonen on nimittäin ampunut Elovena-tyttöä esittänyttä mainoskuvaa järeillä aseilla. Tarkoituksena on ollut tehdä teoksista ”todellisempia”. Videolla Leinonen esittelee itse tuoreimmat teoksensa.

– Näissähän ei varsinaisesti ole mitään pensselin jälkiä eikä muuta. Täällä on vaan parfyymirasioista tehtyjä isoja julisteita, jotka on kehystetty turvalasin alle. Sitten me tultiin tänne ampumaradalle ja ollaan erilaisilla aseilla ammuttu näihin reikiä, Leinonen kertoo videolla.