Törkeä nettihuijaus paljastui – perheenäiti löysi lapsensa kuvan syöpäblogista

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa valokuvia päätyy usein luvattomasti vääriin paikkoihin, ja eräs perhe sai taannoin huomata perhekuvansa joutuneen luvatta peräti ulkomainokseen. Nyt eräs perheenäiti on järkyttynyt löydettyään lapsensa kuvan hämmentävästä paikasta.

Valokuvaajana työskentelevä Sarah Gilliam surffasi äskettäin verkossa saatuaan ystävältään linkin Remembering Reilly -nimiseen blogiin, jossa kerrottiin kolmevuotiaana syöpään kuolleesta pikkupojasta. Äidin tyrmistys oli melkoinen, sillä syöpään menehtyneen lapsen kuvassa poseerasi hänen oma poikansa. Kaiken lisäksi äiti oli itse ikuistanut kyseisen kuvan poikansa syntymäpäivänä.

Sarah ja hänen Patrick-miehensä ryhtyivät selvittämään tapausta, ja pian paljastui, että kyseessä oli nettihuijaus. Heidän poikansa kuvia löytyi nimittäin blogista lisää, ja niiden avulla huijarit olivat keränneet rahaa kymmenen kuukauden ajan myymällä poikansa muistoksi teetettyjä paitoja, The Tennessean uutisoi. Lopulta huijareiden henkilöllisyys selvisi ja samalla paljastui, että he olivat valehdelleet vastaavasta tapauksesta aiemminkin. He ovat sittemmin pyytäneet huijausta julkisesti anteeksi.