Gordon Ramsay pahassa sopassa – työntekijät haastoivat oikeuteen

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmankuulu televisiokokki Gordon Ramsay tunnetaan yritysimperiuminsa lisäksi lukuisista televisiosarjoistaan ja ruokakirjoistaan. Brittikokin tunnetuimpiin ruokaohjelmiin lukeutuvat muun muuassa Kurjat kuppilat, Kauhukeittiö ja Masterchef USA.

Nyt mies on kohdannut ongelmia losangelesilaisen Fat Cow -ravintolansa tiimoilta. Radar Online -sivusto uutisoi, kuinka ravintolan työntekijät ovat haastaneet pomonsa oikeuteen. Brittikokkia syytetään muun muassa minimipalkkaa pienemmän palkan maksamisesta.

Oikeusjutun mukaan Ramsay ei myöskään ole maksanut ylityökorvauksia tai tarjonnut riittäviä ruokataukoja työntekijöilleen. Kanteen nostaneet työntekijät haluavat oikeusteitse rahallisen korvauksen kohtaamastaan väärinkohtelusta. Ramsayn edustajan mukaan kokki on ollut tietoinen ongelmista ravintolan entisen johdon kanssa, mutta julkkiskokin mukaan ongelmat ovat sittemmin hälvenneet uuden johdon palkkaamisen myötä.

Gordon Ramsay meni naimisiin vuonna 1996 kirjailija Cayetana “Tana” Elizabeth Hutchesonin kanssa. Pariskunnalla on neljä lasta, Megan Jane, Jack Scott, Holly Anna ja Matilda Elizabeth. Julkkiskokki on joutunut useaan otteeseen tekemisiin poliisien kanssa muun muuassa rattijuopumuksen takia. Muutama vuosi sitten televisiokokki päätti silottaa ryppyjään Botox-ruiskeilla ystävänsä Simon Cowellin ehdotuksesta.