Jymy-yllätys eläintarhassa – hoitajat eivät olleet uskoa tätä näkyä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vankeudessa elävien eläinten lisääntymisessä on luonnollisista syistä aina hieman haasteita, ja alalla joudutaan toistuvasti kokemaan surullisia vastoinkäymisiä. Välillä on kuitenkin vuorossa myös hyviä uutisia, kuten nyt Hollannissa.

20-vuotias Gorilla N’Gayla on nimittäin tehnyt historiaa ja synnyttänyt äärimmäisen harvinaiset gorillakaksoset Amheimissa sijaitsevassa Burgersin eläintarhassa. Aiemmin eläintarhoissa on syntynyt vian kymmenkunnat kaksoset, joista viidet Euroopassa.

Eläintarhan henkilökunta tiesi N’Gaylan olevan raskaana, mutta kukaan ei odottanut sen synnyttävän kaksosia. Eläintarhan mukaan tuore äiti on pitänyt pienokaisistaan tähän saakka erittäin hyvää huolta ja pienokaiset ovat myös terveitä. N’Gaylan odotetaan olevan Euroopan ensimmäinen gorillaemo, joka onnistuu kasvattamaan kaksoset ilman ihmisten apua.