Minihelikopteri tuo jääkylmää olutta festarivieraille – koska Suomessa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pienikokoiset radio-ohjattavat helikopterit ovat tehneet parin vuoden aikana läpimurron myös Suomessa, mutta muualla maailmassa niiden käyttämiseen on keksitty huimasti enemmän ideoita. Etelä-Afrikasta kantautuu tietoja laitteiden mielenkiintoisesta festarikäytöstä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Pienet niin sanotut UAV-helikopterit toimittavat nimittäin elokuussa Limpopon alueella järjestettävän OppiKoppi-festivaalin janoisille juhlavieraille kylmää olutta. Festarikävijä voi tilata itselleen oluen kätevästi älypuhelimella, jonka koordinaatteihin pikkukopteri hetken kuluttua pörrää.

Kyse on Darkwing Aerials -yrityksen kehittämästä palvelusta, jossa kopteri ei laskeudu asiakkaan luokse, vaan pudottaa laskuvarjolla varustetun oluttölkin taivaalta asiakkaan kohdalle. Suomen lainsäädäntö ei ainakaan toistaiseksi anna mahdollisuutta tämänkaltaiseen asiakaspalveluun, mutta esimerkiksi Tanskan Roskildessa palvelu olisi mahdollista toteuttaa. Luonnollisesti kopteri voi pudottaa asiakkaalle mitä tahansa muitakin keveitä tuotteita.