Segway on jo vanhentunut – tässä on tulevaisuuden kulkupeli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ulkomailla Segway-kulkupelit ovat erittäin suosittuja niiden kätevien ominaisuuksiensa, sähkökäyttöisyyden ja nerokkaan ohjauksensa ansiosta. Viranomaisten saamattomuuden takia Segwayllä ei saa vieläkään ajaa Suomessa laillisesti. Pian laitteet ovat toki jo historiaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Yhdysvalloissa on nimittäin keksitty uuden sukupolven kulkupeli, jonka voidaan hyvinkin uskoa syrjäyttävän huomattavasti suuremmat laitteet. Kyseessä on The Hovertrax, joka on käytännössä pelkkä Segwayn alaosa ilman ohjaimia. Gyroskooppiohjaus pitää laitteen päällä seisovan matkustajan kyydissä ja ohjaa laitetta haluttuun suuntaan.

Merkittävintä The Hovertraxissa on sen huomattavan pieno koko, sillä kaksipyöräinen ja sähkökäyttöinen kulkupeli mahtuu hyvin keskikokoiseen reppuun. Laitteen ohjaus toimii samaan tapaan kuin Segwayn ohjaus. Painopisteen siirtäminen eteen vie laitetta eteenpäin ja niin edelleen. Maksiminopeus on noin 10 kilometriä tunnissa.