Facebook mokasi jälleen: Miljoonien yksityistiedot kaikkien saatavilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook joutui viime vuonna nolon kohun keskiöön, kun tekninen virhe julkaisi vahingossa käyttäjien yksityisviestejä heidän seinällään kaikkien kavereiden nähtäville. Facebook kiisti kuitenkin myöhemmin tapahtuneen.

Nyt Facebook on jälleen tehnyt nolon teknisen virheen. Tällä kertaa miljoonien käyttäjien yksityiset tiedot ovat päätyneet julkiseksi. Palvelu kertoi kehitysblogissaan, että arviolta kuuden miljoonan käyttäjän henkilökohtaiset sähköpostit ja puhelinnumerot olivat käyttäjien saatavilla ohjelmointivirheen takia.

Virhe huomattiin palvelun ominaisuudessa, jolla käyttäjät kykenivät lataamaan omat tietonsa palvelusta. Omien tietojen lisäksi saatavilla oli miljoonien muidenkin tiedot. Facebook kertoo ilmoittaneensa virheestä Euroopan ja Yhdysvaltojen viranomaisille.