Karmaiseva yllätys Googlen hakutuloksissa: ”Miten tämä on mahdollista?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Internetin suosituin hakukone Google kuuluu lähes jokaisen verkkoa käyttävän ihmisen vakiokalustoon. Aika ajoin käy ilmi, että nettijätin hakutuloksissa ilmenee odottamattomia tuloksia. Nyt brittilehti on saanut poistettua erään poikkeuksellisen rajun hakutuloksen.

Daily Mail -lehti kertoo saaneensa tietää lukijoiltaan, että haun ”Facebook video of” hakukenttään kirjoittaneille avautui hakua helpottamaan tarkoitettu ennakoivan tekstinsyötön listaus. Listalla oli kuitenkin lähes pelkästään K18-materiaalia, jonka videoihin tulokset ohjasivat.

Toisin sanoen myös lapset ovat voineet päätyä hyvin yksinkertaisesti harvinaisen rajuihin videoihin. Daily Mail otti yhteyttä Googleen ja raportoi löydöstään. Nettijätti ryhtyi tämän jälkeen harvinaisen rivakasti toimeen, sillä se poisti hakutulokset palvelustaan 12 tunnin sisällä.

Lehti uutisoi tapauksesta vasta nyt, että Googlen käyttäjät eivät olisi päätyneet katsomaan hakutuloksia. Niiden joiden joukossa oli muun muassa video, jossa nuoren naisen pää leikattiin veitsellä irti ja toinen video, jossa lasta käytettiin seksuaalisesti hyväksi. Googlen mukaan sillä on nollatoleranssi tämänkaltaisen materiaalin osalta, mutta ilmeisesti valvonta on pettänyt pahemman kerran.