Arman Alizad rajusta uutuussarjastaan: ”Huh huh, kun Siperia opetti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiotähti Arman Alizad on tullut suurelle osalle suomalaisista tutuksi aikoinaan joko MoonTV-kanavan Dresscode-ohjelmasta tai viimeistään Kill Arman -sarjasta. Viimeksi mainitussa Arman reissasi maailmalla tutustumassa itsepuolustuslajeihin.

Televisioura oli jo loppua, mutta Alizad tuli kuitenkin toisiin ajatuksiin, kun kuvausreissujen pölyt oli ensin pesty pois ja arki Suomessa taas jatkunut.

Kuva: Arman Alizad
Kuva: Arman Alizad

– Meni puoli vuotta, kun kirjoitin Tuukalle kirjeen, jossa käsittelin seikkailumme hyviä ja huonoja hetkiä ja vuodatin sivutolkulla kaikki fiilikset. Kirjeen lopussa luki ”Mulla on Tuukka sellainen olo, että tää on sittenkin trilogia”. Tuukka soitti myöhemmin ja sanoi tuntevansa samoin, Arman Alizad kertoo blogissaan.

Ensi syksynä televisioruutuihin saapuu uusi realitysarja Armanin Viimeinen Ristiretki. Sarjan keskiössä ovat arjen unohdetut sankarit ja vaikeat luonnonolosuhteet, joissa he joutuvat selviytymään joka päivä. Arman matkustaa tutustumaan yhteisöihin ja heimoihin, jotka elävät länsimaisen kulttuurin ulkopuolella.

– Armanin ja Viimeinen Ristiretkeksi on selviytymisseikkailu. Aiemmin on voinut sanoa dojossa ”Mestari, voidaanko pitää tauko? Ottaisin palautusjuomaa.” Nyt me ollaan paikoissa ja ympäristöissä, joissa tauot eivät auta, Arman Alizad kertoi Staralle.

Kuva: Arman Alizad
Kuva: Arman Alizad

– Minulla on joka kohteessa oppi-isä, joka on kyseisen heimon, yhteisön tai ammatin edustaja, joka kertoo miten siellä ollaan. Mun tehtävä on lunastaa paikkani oppi-isäni ja paikallisten ihmisten silmissä.

– Olen asunut Kamputsean pääkaupungin Phnom Penhin kaduilla ja kaatopaikoilla ilman penniäkään rahaa, asunut Manilan slummeissa vankilajengiläisten kanssa, asunut brasilialaisessa favelassa vaarallisen jengin jäsenenä ja olen läpikäynyt Pohjois-Siperian talven karun tundran koettelemukset. Huh huh, kun Siperia opetti, Arman jatkoi.