Faaraon kirous? 4 000 vuotta vanha patsas alkoi liikkua – katso video

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Lukemattomissa elokuvissa on kerrottu kuinka museossa säilytettävät ikivanhat egyptiläiset esineet ovat alkaneet elää omaa elämäänsä faaraoiden kirouksen takia. Tarinat ovat tietenkin vain fiktiota, mutta nyt tuoreet tapahtumat ovat kyseenalaistaneet tämän yleistyksen.

Osiris-jumalaa esittävä lähes 4.000 vuotta vanha pienikokoinen patsas on nimittäin alkanut mystisesti liikkua itsekseen ilman selitettävissä olevaa syytä. Faaraon haudasta löydetty patsas on ollut Manchesterissa sijaitsevassa museossa jo 80 vuoden ajan liikkumattomana, mutta nyt se on alkanut yllättäen pyörimään.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Osiris oli muinaisten uskomusten mukaan kuoleman jumala, ja siksi voimakkain kaikista jumalista. Pienoispatsaan liikehdintä on hyvin pientä, mutta nyt sen liikkuminen on saatu ikuistettua kuvaamalla sitä pitkän ajanjakson ajan.

Vieressä oleva Neb-Senua esittävä patsas pysyy samaan aikaan paikallaan. Museo yrittää parhaillaan keksiä liikkumiselle jotain järkevää selitystä, mutta silti tilanne muistuttaa ainakin toistaiseksi vielä enemmän Hollywood-elokuvaa kuin todellisuutta.