Facebook on voinut tallentaa sinunkin osoitekirjasi

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on jälleen joutunut kurimukseen, kun sen järjestelmässä ilmeni pari päivää sitten vakava bugi, joka paljasti miljoonien ihmisten yksityisiä tietoja. Myrsky ei kuitenkaan koske varsinaisesti tätä bugia, vaan mitä se Facebookista paljasti.

Samalla nimittäin paljastui, että palvelu on kerännyt järjestelmäänsä tietoja käyttäjiensä osoitekirjoista. Suuri määrä suomalaisiakin on synronoinut osoitekirjansa Facebookin kanssa tai antanut yhteisöpalvelun sovellukselle luvan päästä käsiksi osoitekirjaansa.

Nyt paljastui, että Facebook on tosiaan ladannut näitä yksityisiä tietoja ja tallentanut niitä järjestelmäänsä. Vieläpä luvan kanssa, sillä asiasta on mainittu palvelun käyttöehdoissa. Facebookille paljastus on kova, sillä se on ollut jo vuosia toistuvasti esillä yksityisyyden suojaan liittyvien asioiden merkeissä.

Äskettäin selvisi, että Facebook jakaa käyttäjiensä tietoja amerikkalaisen NSA-tiedusteluelimen kanssa. Facebook kiisti tiedot, mutta lausunto kaikui kuuroille korville. Tuoreimman paljastuksen myötä lausuntoa on entistä vaikeampi uskoa. Ei siis ole ihme, että yhteisöpalvelun käyttäjät ovat raivostuneet yksityisten tietojensa keräämisestä, tallentamisesta ja käyttämisestä. Tuoreessa muistissa on vielä tapaus, jossa Facebook julkaisi ilmeisen vahingossa käyttäjien yksityisiä keskusteluja julkisille aikajanoille.